Open tuinen gevestigd in België.
Arboretum Kalmthout
Herbergt een grote verzameling van houterige planten, waaronder rozen, azalea's en rododendrons, magnolia's, kerselaars en Japanse esdoorns. Informatie over bezoek, lidmaatschap en collecties.
Het groene gevoel
Familietuin in Oost-Vlaanderen, te bezichtigen op afspraak of tijdens enige open weekend-dagen in de zomer. Foto's van planten en sfeerbeelden, planten-top-tien, bezoekinformatie.
Jacobinahof
Twee verschillende tuinen om een 18e-eeuwse vierkanthoeve in Hoeleden (Vlaams-Brabant). De particuliere tuin is open voor het publiek. Bezoekinformatie, foto's van binnen en buiten de hoeve.
La Naïade
Stadspark in Péruwelz (Henegouwen) door tuinarchitect Léon Rosseels ontworpen in 1927. Fotoalbums van park en bijzondere bomen, bezoekinformatie.
Les Jardins d'Annevoie
Pleziertuinen in de 18e-eeuwse Franse stijl met ook Engelse en Italiaanse stijlelementen, in provincie Namen. Bezoekinformatie, beschrijving met foto's.
Nationale Plantentuin van België
Onderzoekscentrum waar planten worden gekweekt, bestudeerd en geclassificeerd. Bezoekersinfo, uitgeverij, educatie en bibliotheek. In Meise (Vlaams-Brabant).
Open tuin Martin Lambrichts
Strak ingerichte particuliere tuin met formele vijver en gazon alsmede avondverlichting. Fotocollage en informatie over open dagen gedurende zomerse weekenden.
Het Park van Beervelde
Domein bij Gent met jaarlijkse evenementen: tuindagen in lente en herfst, en een plantenruildag. Informatie over bezoek, fotoalbum.
De romantische tuin van Dina Deferme en Tony Pirotte
Privétuin bij Hasselt naar Engels model met kruidentuin, schaduwtuin, geel-en-blauwe border en vijver. Open op zomerse zondagen. Fotografische rondleiding, sfeerfoto's en bezoekinformatie.
Sfeervolle tuinen in Belgisch Limburg
Een tiental tuinbeschrijvingen, met foto en mogelijkheid om een brochure te bestellen.
't Zonhof
Particuliere tuin in Zonhoven (Limburg, BE), gedurende zomerse open dagen publiek toegankelijk. Beschrijving van de deeltuinen, fotogalerij en een aparte pagina over de Delphinium.
[Mowing Mozilla]
Laatste wijziging:
3 oktober, 2015 op 15:39:46 UTC
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid