Psychiaters behandelen gedragsstoornissen en andere aandoeningen van de geest. Het verschil met psychologie is met name dat Psychiaters ernstiger stoornissen behandelen en ook medicatie gebruiken.

subcategorieën 1

Zie ook: 3

Anoiksis
Vereniging van patienten die een of meedere psychosen hebben gehad of schizo-affectief of schizofreen zijn volgens hun hulpverleners
antipsychiatrie
Een site met kritiek op diverse aspecten van de psychiatrie zoals de onvrijwillige opname, het gebruik van psychofarmaca en vragen bij het begrip geestelijke ziekte zelf.
Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten.
De CVPPP is een vakvereniging die ontstaan is uit de behoefte aan voortgaande bezinning op de relatie tussen christelijk geloof en de vakgebieden psychiatrie, psychologie en psychotherapie.
Het Dolhuys
Het museum, wisselexposities geven een overzicht van hoe er door de eeuwen heen met ‘gekte’ werd omgegaan.
ePsychiater
Online informatie over psychiatrie, verschillende ziektebeelden, persoonlijkheidsstoornissen, medicatie, psychotherapie, e-consultatie en virtuele coaching.
Eurostress
Online advies en consultatie over psychiatrische ziekten cq. problemen. Met name veel informatie over schizofrenie en persoonlijkheids stoornissen.
Forensische Psychiatrie
Beschikbare on-line informatie omtrent forensische psychiatrie en aanverwante onderwerpen.
M.Ch. Pam, kinder- en jeugdpsychiater
Informatie over behandelingen en medicatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie.
Multidisciplinaire Richtlijnontwikkeling GGZ
Informatie over multidisciplinaire richtlijnen in de GGZ. Richtlijnen voor diagnostiek, behandeling, begeleiding, verpleging en verzorging van psychiatrische stoornissen en de daaraan gerelateerde problematiek.
Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie
Biedt professionals en geinteresseerden een plek voor ontmoeting en uitwisseling in de ouderenpsychiatrie.
Nederlands Vereniging voor Psychiatrie
Informatie van de landelijke vereniging van Psychiaters.
Nederlandse Federatie voor Ziekenhuis Psychiatrie
De NFZP is de overkoepelende organisatie van de VPM, NVVP en VCPV. Nieuws, symposia, agenda, beleid en bestuur van de ziekenhuis psychiatrie.
Psychiatrienet
Verwijspagina met mogelijkheid tot informatie over psychische problemen, klachten, medicijnen, behandelmogelijkheden, instellingen en wetenschappelijke internetpagina's.
Psychowijzer
De Psychowijzer is een website van het Fonds Psychische Gezondheid. Informatie over de verschijnselen, achtergronden, tips, therapie en medicijnen, en verwijzingen naar instanties en literatuur.
Schizofrenie24x7.be
Ontworpen om schizofrenie patienten en hun familieleden nuttige bronnen, informatie en interactieve hulpmiddelen te bieden.
Stichting Pandora
Stichting Pandora zet zich al 40 jaar in voor mensen die psychische of psychiatrische problemen hebben, hebben gehad of kunnen krijgen. U kunt hier kennismaken met Stichting Pandora, haar uitgangspunten, diensten en producten.
Tijdschrift voor Psychiatrie online
Het Tijdschrift voor Psychiatrie is het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift voor de Nederlandse en Vlaamse psychiaters, arts-assistenten psychiatrie en andere geïnteresseerden.
Vlaamse Vereniging Geestelijke Gezondheid
De VVGG belichaamt de menselijke betrokkenheid en zorg, de nood aan rechtvaardigheid en de wetenschappelijke nieuwsgierigheid die voor deze sector van vitaal belang zijn.

Andere talen 12

[Psychiatrist Mozilla]
Laatste wijziging:
18 december, 2016 op 3:36:56 UTC
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen