Reeds een aantal eeuwen voor Christus, had men in o.a. Egypte, China, India en Japan een massagetechniek ontwikkeld die erop gericht was organen, klieren en andere lichaamsdelen te beïnvloeden via druk op of massage van bepaalde punten op de voet. Dr W.H. Fitzgerald legde later de basis van de moderne reflex-therapie vast. Hij vond ook bij de indianen een vergelijkbare werkwijze. Enkele jaren later beschrijft Eunice Ingham het verband tussen reflexzones van het lichaam en de projectie in de voetzool.

Zie ook: 1

Beroepsopleiding tot voetreflextherapeut(e)
Organiseert 2 opleidingen; de Beroepsopleiding tot Voetreflextherapeut(e) en de Erkende opleiding medische vakken op HBO-niveau.
Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten
Voor informatie aan consumenten die op zoek zijn inhoudelijke informatie over reflexzonetherapie en gelicencieerde reflexzone therapeuten. Geeft tevens informatie over erkende opleidingen.
Voetiflex
De praktijk voor voetreflexzonetherapie van Josee Vlaardingerbroek. Praktische informatie en een overzicht van de behandelingen.
Voetreflex Therapie
Marijke Vervalle heeft een praktijk te Sijsele-Damme (België). Ze geeft informatie over voetreflex-therapie en praktische informatie over haar praktijk.

Andere talen 6

[Podologist Mozilla]
Laatste wijziging:
6 augustus, 2010 op 12:06:37 UTC
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen