Borstkanker is een vorm van kanker waar één op de twaalf vrouwen gedurende het leven mee te maken krijgt. Voor een aantal van hen heeft dit te maken met erfelijke factoren.

subcategorieën 2

Borstkanker
Zeer volledig over onder andere symptomen, zelfonderzoek, diagnose, prognose, behandeling, verenigingen voornamelijk in België, en een woordenboek. Mogelijkheid tot stellen van vragen met antwoorden van lotgenoten en artsen.
De Amazones
Een groep jonge vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Er wordt informatie gegeven en er is een druk bezocht forum. Naast lotgenoten zijn ook andere betrokkenen en geïnteresseerden actief in de groep. Een ontmoetingsplek, waar iedereen welkom is.
Bevolkingsonderzoek borstkanker
Informatie over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker in Nederland. Uitleg over borstfoto's, beoordelingen en uitslagen, en vervolgonderzoek.
Bevolkingsonderzoek borstkanker (RIVM)
Informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker van het RIVM.
Bevolkingsonderzoek Borstkanker Nederland
Door middel van het bevolkingsonderzoek wordt geprobeerd borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing vergroot wordt. Deze website geeft informatie over wat het onderzoek inhoudt, voor wie het bedoeld is en waar en wanneer het in Nederland plaatsvindt. Ook wordt er antwoord gegeven op de meest gestelde vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker.
Boratie
Vlaamse zelfhulpgroep en steunpunt voor borstkankerpatiënten en partners. Informatie over hulpaanbod. Gevestigd te Hasselt.
Borstkanker in een bakje - over borstkanker en onderzoek in het lab
Uitleg met foto's over oestrogeengevoelige borstkanker, de behandeling ervan en onderzoek dat in het laboratorium wordt gedaan naar behandelingsvormen van deze hormoongevoelige soort borstkanker.
Knobbeltje in de Borst
Overzicht over de gebruikelijke gang van zaken na het vinden van een knobbeltje in de borst. Bron: Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.
Naboram
Zelfhulpgroep in de Groot-Antwerpse regio. Het wil informatie verschaffen aan vrouwen met borstkanker. De begeleiding wordt gedaan door vrouwen die zelf een operatie hebben ondergaan en de ingreep verwerkt hebben.
Nederlands Lymfoedeem Netwerk
Na een borstkankeroperatie waarbij de lymfklieren uit de oksel verwijderd worden, kan lymfoedeem ontstaan. Op deze site informatie voor patiënten en hulpverleners over lymfoedeem , diagnostiek en behandeling, cursusaanbod en patiëntenverenigingen.
Pink Ribbon
Informatie over borstkanker en activiteiten om borstkanker onder de aandacht te brengen met overzichten van activiteiten en nieuws.
Stichting Geef HAAR een kans
Pagina gewijd aan hoofdhuidkoeling ter vermindering van haaruitval bij chemotherapie door middel van de cold cap.
Van Wie zijn Uw Genen?
Dossier van NRC Handelsblad waarin het patent besproken wordt dat Myriad Genetics verkreeg in de USA. (June 17, 2000)

Andere talen 7

[Twin Mozilla]
Laatste wijziging:
1 oktober, 2015 op 8:37:30 UTC
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen