Els Papers de Salamanca són un conjunt de documents de procedència catalana que van ser confiscats pel règim feixista durant l'ocupació militar dels Països Catalans (1938–1939) i que actualment estan dipositats a l'Archivo General de la Guerra Civil Española, amb seu a Salamanca, i que s'agrupen en tres blocs: a) La documentació política i administrativa produïda i rebuda per les administracions públiques en l'exercici de les seves competències (els organismes de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments). b) La documentació produïda i rebuda per les persones jurídiques en l'exercici de les seves funcions: organitzacions i partits polítics, sindicats, associacions, centres, ateneus, lògies maçòniques i altres entitats molt diverses. c) La correspondència i altres documents produïts i rebuts per persones físiques: polítics, escriptors, professors universitaris, artistes, sindicalistes, fotògrafs, impressors, pedagogs, etc.

Mira també: 1

Comissió de la Dignitat
Organització que té per objectiu aconseguir el retorn als seus legítims propietaris de la documentació incautada pel règim franquista.
Hem perdut els papers?
Article de Jordi Andreu, Isabel Campos González i Joan Domingo Basora, sobre la polèmica del retorn dels documents confiscats durant la Guerra Civil que són a l'Arxiu de Salamanca.
[Carnivoromoz]
Darrera actualització:
Gener 5, 2017 at 12:24:08 UTC
Societat
Esports
All Languages
Arts
Economia i empresa
Informàtica
Jocs
Salut
Mitjans de comunicació
Lleure
Referència
Regional
Ciència i tecnologia
Compres