Recursos educatius per a l'ensenyament de les Ciències Físiques: Física, Astronomia, Metereologia, etc.
La baldufa
Projecte d'ajut a l'ensenyament i l'aprenentatge de la Física a nivell de secundària i d'universitat.
La Caixa de Música
S'explica la relació entre la música, la física i les matemàtiques. Projecte coordinat per Carlos García Peñalba de l'IES Bellvitge.
Curs d'Òptica en Java-JOC
Conjunt de recursos docents dirigits a l'aprenentatge de l'Òptica Física a nivell universitari. Consta d'un hipertext amb els apunts del curs i un conjunt d'applets que il·lustren la teoria.
Descàrregues de programes i pàgines didàctiques
Alguns programes de física amb finalitats didàctiques: òptica geomètrica, racó del so o oscil·loscopi, entre d'altres.
DigiPlanetarium
Servei de planetari mòbil amb tecnologia digital que projecta multimèdia a la cúpula.
Generem electricitat!
Activitat multimèdia sobre generació d'energia elèctrica: energies no renovables i renovables.
Meteorits
D'on venen els meteorits? Quins efectes pot produir un meteorit quan cau a la Terra? On es poden trobar cràters a la Terra? Coordinador: Antoni Parra, de l'IES Joan Coromines.
Metereologia
Classificació de núvols. Núvols i precipitacions. Nucleació d'aigua líquida i cristalls de gel. Processos i formes de precipitació. Fenòmens elèctrics en les tempestes. Coordinadors: Ramon Codorniu i Montserrat Vallès de l'IES Joaquín Bau.
Planetarium
Conté dades sobre els components del sistema solar.
El poder de l'àtom
Història de la Física de l'àtom i l'aprofitament de l'energia nuclear. Pàgina coordinada per la professora Montse Amich.
Recursos de física
Recursos per a física de batxillerat. Del portal Edu365.
Simulacions per a l'ensenyament de la Física
Conté programes per a treballar al batxillerat la cinemàtica, les ones i els camps.
El Sistema Solar
Web educativa d'en Ramon Molins per al cicle superior de recurs didàctic, per al cicle superior de primària i l'educació secundària. El Sistema Solar, el Sol i els planetes. Creada pel professor Ramon Molins del CEIP L'Àlber.
Sol, solet
Com treballar la metereologia a l'aula. Primaria i ESO.
Tornado
Definició de tornado. Vida d'un tornado. Què ha de passar per a què es formin? On es formen habitualment? Característiques. Tipus de tornado. A quina velocitat es mouen? Curiositats. Glosari de termes. Realitzat per alumnes de l'IES Collserola.
Vandellòs I: 10 Anys Després
La central nuclear Vandellòs I. Localització, característiques, crònica de l'accident, efectes de l'exposició a la radioactivitat i desmantellament de la central. Realitzat a l'IES Els Alfacs.
Viatge a la Lluna
Aquest web pretén descriure els passos necessaris per materialitzar una de les aventures més somniades per l´home: arribar a la Lluna. A partir de l´estudi de les lleis de la física i de la construcció d´un coet es dissenya un viatge espacial. Crèdit variable del mateix nom, per a segon cicle d´ESO, on es mostren els lligams Ciència-Tecnologia-Societat. Creat per Anicet Cosialls, professor de l´IES Guindàvols.
Òptica Geomètrica
Web d'en Miquel Gisbert Briansó del Departament de Física i Química de l'IES Emperador Carles (Barcelona). Conté recursos didàctics per l'ensenyament de l'Òptica: lents, miralls, aparells òptics i la visió.
[Earth Mozilla]
Darrera actualització:
Octubre 28, 2014 at 7:45:10 UTC
Referència
Regional
Ciència i tecnologia
Compres
Societat
Esports
All Languages
Arts
Economia i empresa
Informàtica
Jocs
Salut
Mitjans de comunicació
Lleure