La sociolingüística és una ciència interdisciplinària entre la sociologia i la lingüística que estudia les relacions entre llenguatge i societat. Se centra en les varietats de llengua (sociolectes), la identitat lingüística dels grups socials, les actituds enfront del llenguatge o els fenòmens de bilingüisme i diglòssia, entre d'altres. Aquí trobareu llistats articles sobre aspectes teòrics, estudis sobre l'ús d'una determinada variant en un territori en concret, dades estadístiques sobre ús, actituds i implantació en determinats sectors comercials, estudis de futur de la llengua i dades de sociolingüistes reconeguts, entre moltes altres coses.

Mira també: 1

Aspectes del pensament sociolingüístic europeu - APSE
El llibre s'ocupa de la formació i el reconeixement de grups socials, de la difusió del coneixement escrit, de la comunicació quotidiana i de les repercussions culturals dels canvis històrics. Edició d'Amadeu Viana, de la UdL.
Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació - CUSC UB
Orígens, objectius, recull d'articles, formació, bibliografia, agenda i enllaços. Revista LSC (Llengua, societat i comunicació), en línia.
Contextos i representacions en els contactes linguístics per decisió política: substitució versus diglòssia des de la perspectiva de la planetarització
Article d'Albert Bastardas sobre diglòssia i substitució lingüística del 1997, publicat a «Diverscité Langues» (Montréal).
Les escoles i la normalització lingüística
Article de Fito Bornaetxea, professor del Departament de Teoria i Història de l'Educació (Universitat del País Basc), publicat a Digit-Hum, la revista digital sobre humanitats de la UOC. Les escoles poden contribuir, amb les seves funcions tradicionals (sobretot pedagògiques, però també polítiques i ètiques), en la recuperació de llengües discriminades històricament.
L'ensenyament biblingüe i els mètodes d'immersió
Article de Miquel Strubell i Trueta publicat a la revista «Caplletra», núm. 2 (primavera de 1987).
Llengua estàndard i variació lingüística
Índex, sumari i primera pàgina d'aquest llibre de Gabriel Bibiloni.
Llengües minoritzades
Foment de l'ús de les llengües minoritzades. Enllaços a llocs webs escrits en aquestes llengües.
El programari lliure i les llengües minoritàries: una oportunitat impagable...
Article de Jordi Mas, de Softcatalà, publicat a «Digit-Hum», núm. 5.
El projecte Atlantis: recursos digitals per a les llengües minoritzades de la UE, recursos per a l'ensenyament del català
Article de M. Strubell, M. Torres, publicat a «Digit-Hum», núm. 5. L'Observatori Atlantis és un projecte sobre recursos digitals en llengües minoritzades de la UE, amb una base de dades consultable per Internet.

Aquesta categoria en altres idiomes: 2

[Questioning Mozilla]
Darrera actualització:
Abril 30, 2015 at 10:45:07 UTC
Ciència i tecnologia
Compres
Societat
Esports
All Languages
Arts
Economia i empresa
Informàtica
Jocs
Salut
Mitjans de comunicació
Lleure
Referència
Regional