Enllaços a pàgines web escrites en català i relacionades amb el món de la sardana en general, o a vessants del sardanisme per a les quals no s'ha creat cap subcategoria específica.

categories 13

avibotet.cat
Treball divulgatiu, amb fotografies, comentaris i documentació diversa sobre les activitats sardanistes, a càrrec de Francesc Botet.
La Sardana a l'Escola
Material didàctic per a l'ensenyament de la sardana als alumnes de Cicle Inicial, Mitjà i Superior. Tot i que és un material preparat per a les escoles (CEIP) i instituts (IES) de les comarques gironines, tots els continguts poden descarregar-se i aplicar-se a altres àmbits de l'ensenyament sardanista infantil. Destaquen les pàgines de Programació (com ensenyar) i els Quaderns Didàctics.
Addicció a les revesses
Blog d'en Joan Manuel Paños que conté la gravació de diverses revesses per a totes aquelles persones que vulguin tractar de resoldre-les.
Aprenem a ballar sardanes
Blog dedicat a l'ensenyament dels passos bàsics per aprendre a ballar sardanes.
Boig per la Sardana
Els comentaris, l'anecdotari i la completíssima base de dades de'n Francesc Manaut, un sardanista que s'autodefineix com a Boig per la Sardana. La base de dades és la mateixa que es pot consultar des del web de la Federació Sardanista de Catalunya.
La cobla i la sardana
Resum sobre la sardana i els seus instruments, complementat amb alguns videos explicatius i unes preguntes d'autoavaluació.
La Cobla.cat
Blog sobre diverses activitats sardanistes, amb una destacada presència de vídeos i fotografies.
La Cobla.cat - Vídeos
Blog monogràfic de vídeos vinculat al projecte lacobla.cat.
Creuant
Blog periodístic especialitzat en la sardana i la cobla. És el nou projecte comunicatiu de l'Albert Font-Tarrés, qui també coordina Sardanejant, la pàgina sardanista setmanal del diari Segre.
Estudi estratègic del coblisme com a bé cultural
Treball final de carrera de Tomàs Espanyó i Comelles, conegut músic vinculat al coblisme. En un moment on la sardana i la música de cobla estan en un moment de transició important i desconeixement social notable, l'autor treballa aquests reptes com es fa en el món empresarial actual: aplicant modernes tècniques formals d'anàlisi estratègic.
Federació Sardanista de Catalunya
Conté informació d'introducció a la sardana (música i ball), cursets, notícies, agenda (aplecs, ballades, ballets, concerts i concursos), bases de dades d'autors i sardanes i fòrums de debat.
Josep Pla. La sardana
Reflexions de Josep Pla al voltant de la sardana.
Món cobla
Blog que s'autodefineix com una finestra oberta a la cobla i la seva música.
Portal de la sardana de la Viquipèdia
Aquest espai resum, organitza i enllaça els principals articles sobre la sardana publicats a la Viquipèdia (Wikipedia), l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot editar.
Projecte SardaTIC
Projecte telemàtic adreçat a fer arribar la sardana i la cobla al màxim de nens i nenes en edat escolar de tot el territori de parla catalana. Afavoreix el treball col·laboratiu i en xarxa entre grups d'escoles mitjantçant les tecnologies de la informació i la comunicació.
Sardablog
Blog d'informació diversa al voltant de la sardana.
La Sardana. Dansa nacional de Catalunya
Petita enciclopèdia audiovisual de la Sardana, dirigida a tothom qui vulgui conèixer la nostra dansa i, molt en particular, a totes les persones que es dediquen a l'ensenyament i a la difusió de la nostra dansa.
sardanaesportiva.cat
Blog dedicat a les colles de competició, els concursos sardanistes i els diferents campionats.
Sardanes per la Independència - Descàrrega de partitures
Blog de Sardanes per la Independència, creat per en Xavier Capdevila. Permet descarregar les 9 sardanes de la Ballada per la Independància (en format PDF). Són a disposició de totes les cobles i agrupacions sardanistes que vulguin convertir una ballada de sardanes en un altaveu a favor de la sobirania del país.
Sardanes per la independència - Informació sobre la sectorial
Sectorial sardanista dins l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'organització popular, transversal, democràtica i apartidista que defensa i treballa per la consecució d'un Estat Propi. Aquesta sectorial pretén aconseguir que la sardana esdevingui un emblema nacional d'aquest nou Estat.
Sardanesitges
Tota l'actualitat sardanista a Sitges en format blog, inclosa la de les colles Blanca Espurna.
El sardanisme a Terrassa
Ampli repàs a la història passada i present del sardanisme a Terrassa.
[Catalan Mozilla]
Darrera actualització:
Febrer 24, 2017 at 7:24:04 UTC
Arts
Economia i empresa
Informàtica
Jocs
Salut
Mitjans de comunicació
Lleure
Referència
Regional
Ciència i tecnologia
Compres
Societat
Esports
All Languages